Veckans Foto och Text
2023-03-30

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Ingegärd var nere på apoteket men tyvärr hade de inte de nya medicinerna som Georgia skrivit ut så de fick beställas. Får börja prova dessa nästa vecka. Jobbade själv med bilder i datorn. På kvällen något gott att äta och dricka och sedan var det fotboll. Tyvärr blev det stryk för Sverige mot Belgien. Tror inte att man har tagit ut det bästa laget. Varför inte låta de unga få en chans och visa vad de går för? Att ha med en fyrtioåring inger inget hopp hur bra han än var en gång i tiden. Kanske dags för en ny ledare. Vem vet?
Lördag åter bandet. Visserligen går det långsamt men det blir dock en timme man rör sig. Till lunch bakade Ingegärd våfflor. Det var länge sedan vi hade detta. Det smakade jättegott. På kvällen blev det ryggbiff och ett gott vin till dessa. Så var dagen räddad. Senare på kvällen var det Let´s dance. Störs tyvärr av den dåliga reklamen man visar. Hur tänker reklambyråerna. Tror de svenska folket är idioter och går på allt.
Även söndagen tid för bandet. Börjar gå litet lättare nu men har inte kommit upp i den hastigheten jag hade för någon månad sedan. Bara att kämpa på. Skam den som ger sig. Skidor på Tv så det var lite att se på. Ingegärd bjöd på söndagsstek. Hon hade lagat en porterstek som smakade jättebra. Litet variation på måltiderna. Tur att man är gift med en som verkligen kan laga god mat.
Måndag inget band. Vi tog en liten promenad i Tomelilla. Det vill säga en runda runt torget. Bra att ha sin rullator. Där kan jag ha syrgasmaskinen så slipper jag bära på den. Det blev även några bilder på torget och dess omgivning. Får börja lägga upp bilder från Tomelilla när vi nu bor här. På kvällen åter fotboll på Tv. Nu gick det betydligt bättre för de svenska spelarna. Även de yngre fick en chans och de bevisade verkligen att de var på hugget. Det blev seger med 5 – 0. Hörde att det var hårda ord efter matchen i en intervju med Andersson.
Tisdag inget band. I stället dags att bege sig till Lund för en spruta i högerögat. Det är tio veckor sedan förra sprutan. Väl hemma var Ingegärd och handlade på COOP. Tog det själv lugnt resten av dagen.
Onsdag var det dags att köra till Ystad och lasarettet. Ingegärd hade ett återbesök. Dåligt väder. Rått och kallt. Tv på kvällen.
Torsdag städdags. Vår städerska passade även på att putsa fönsterna. Det har inte blivit gjort sedan den förra hyresgästen flyttade ut så det var nu behövligt. Skönt att ha någon som kommer och gör städningen eftersom Ingegärd inte har ork och har värk medan jag själv inte duger till mycket. Skönt att ha denna hjälpen och vi trivs med vår städerska. Trevlig och hjälpsam på alla vis. Kan verkligen rekommendera henne. På eftermiddagens dags för månadsmöte med SPF.
Så har åter en vecka gått till ända. Helgvädret ser inte ut att bli bra så det är bara att hålla sig inomhus. Har ändock en skön helg och rå om varandra.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Har grävt litet i det gamla bildarkivet. Först en bild på en torsk på 7,3 kilo som jag fångade i samband med en tur med sportfiskebåten Falken som utgick från Malmö hamn. Som grabb var jag ofta ute med denna båten eller Sjollen. De flesta deltagarna satsade en krona till de som tog de största fiskarna så denna fångsten inbringade mig trettio kronor samt fri resa nästa tur. Blev även trea i Skånska dagbladets fisketävling. Där var priset en massa drag och pilkar. Således en glad trettonåring som sög i sig vinsterna. Sedan lite bilder från en resa 1960 till Trosa och Stockholm för att besöka ”kusinerna” och mammas fosterbror. En minnesvärd resa. De sista bilderna är från oktoberstormen 1967. Från Höllviken vid Falsterbokanalen, Tomelilla och Lilleskog utanför Ystad. Den senare jämnades med marken medan det i Tomelilla var många tak som blåste av.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan