Veckans Foto och Text
2023-04-20

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band. Känner mig osäker och faktiskt litet rädd att gå på det eftersom jag har problem med andningen. Maria på Capio Nova ringde tillbaka under eftermiddagen. Hon hade talat med lasarettet i Simrishamn och de rådde mig att ta kortison och antibiotika. Ska ta sista dosen av kortison under fredagen så jag får se hur jag ska fortsätta sedan med antibiotikan. Har sådana tabletter hemma. Var fortfarande frustrerad av att jag inte fått tid hos Georgia denna månaden.
Fredag tid framför datorn. Efter middag ringde man från Patientnämnden för att höra vidare om mitt problem. Det var en mycket förstående herre jag fick tala med och han förstod verkligen hur jag kände mig. Fick tillslut råder att göra en självremiss till Simrishamn. Efter vårt samtal gick jag in på 1177 för att göra det jag blivit rekommenderad. Till min förvåning låg där nu en besökstid hos Georgia den 28:de april. Tydligen hade det hjälpt att Nova i Tomelilla kontaktat Simrishamn. Nu kändes det tryggt att ha fått tiden. Ringde till Patientnämnden för att informera om att det nu fanns en tid för mig. Man tyckte där att vi ändock skulle gå vidare med klagomålet så att så får det bli. Kände mig nu betydligt lugnare till sinnet. Fick under dagen reda på att Mariann och Hans fått sålt sitt hus i Onslunda. Bara att gratulera och ser nu fram emot att snart ha dem som nära grannar i fastigheten mitt emot. Roligt när det ordnar sig för personer man känner. På kvällen litet gott att äta och dricka.
Lördag fortfarande inget band. Har fortfarande ingen ork och kroppen känns tung. Har nu börjat med antibiotikan så vi får avvakta med hur denna verkar. Fotboll på Tv på eftermiddagen och på kvällen något gott att äta och dricka. Det är lördagskväll och då vill vi ha lite utöver det vanliga.
Söndag skapligt väder. Fixade med några bilder och framåt lunchtid begav vi oss ut för att få en bit mat. Det blev en tur till Ingelstads Kalkon för en söndagsmiddag. Kalkonsnitzel och chokladmousse till dessert. Körde sedan en runda ned om Hammenhög innan vi begav oss hemåt. Resten av dagen framför Tv-n. Engelsk fotboll och på kvällen Mästarnas Mästare. Joanna är verkligen en tjej som sätter de stora ”rävarna” på plats. Vi håller på henne. Nu kan vi konstatera att även denna helgen gått till sitt slut.
Måndag tid att fixa med bilderna som togs under söndagen. På kvällen till församlingshemmet i Tomelilla. Det var årsmöte i Tomelilla Hembygdskrets. Efter förhandlingarna var det fika och sedan bildvisning av gamla tomelillabilder. Satt tillsammans med Anita och Nils-Hugo. Intressant kväll.
Tisdag åter tid framför datorn. Jobbar vidare med hemsidan.
Onsdag samma som tisdagen. Datorn och Tv mesta delen av dagen och kvällen.
Torsdag ingen frukost utan direkt till Novakliniken för provtagning inför nästa veckas hjärtläkarbesök. Skulle köra torget och Centralgatan hem men det gick inte. Torget var avspärrat med rödvita plastband i båda körriktningarna. Dock inga skyltningar som brukar krävas utan bara banden. Man ska spela in en scen om Piccasso. Här är det inga tankar om miljön då bilisterna får köra stora omvägar för att komma fram. Ska någon sätta ut en container utanför sin fastighet ska denna vara utmärk med särskilda märken samt tillstånd sökas hus polisen men tydligen då det gäller ”filminspelning” kan man göra hur som helst.
Så var åter en vecka tillända då det gäller hemsidan. Hoppas att Ni alla får en skön helg och verkligen kan ägna Er åt varandra. Ha det bra.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Första foto av de äldre är hemma hos min mamma Gullan då hon bjöd på öländska kroppkakor. Sedan följer en matchbild från idrottsplatsen då herrarna spelade. Har en del sådana bilder i mitt arkiv. En bild från mossen är nästa bild. Den är tagen på vägen söderut från idrottsplatsen och mor väster. Herrlaget från 2005 är nästa bild. Tog många lagbilder till föreningen. Påsken 2006 hade byalaget hyrt församlingshemmet och de som önskade ställa ut då fick tillfälle till detta. Kan konstatera att utställningen var välbesökt. Även damlaget var på alerten. Denna bilden är från 2007. De tre sista bilderna är från en rundresa vi gjorde i Spanien 2009. Resan var på 16 dagar och vi fick verkligen se mycket av Spanien. Den första bilden är från Gibraltar. Den dagen var längst nere i södra Spanien och kunde skymta Nordafrikas kust. Sedan kommer bilder från Barcelona. Det är Sagrada Familias som är den stora kyrkobyggnaden. Den ritades av Gaudi som även gjorde Gurliparken samt sitt hans hus inne i staden. Skorstenarna är från detta huset. Det blev många foton tagna under denna resan. En mycket bra guide och mycket trevligt ressällskap.
Nu har åter en vecka gått och jag hoppas att Ni alla mår bra. Nu kommer våren så passa på att komma ut om vädret tillåter. Rå om varandra och ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan