Veckans Foto och Text
2023-06-29

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag blev det en tur på bandet trots att det var Midsommarafton. Tog det lugnt resten av dagen innan det var dags att bege oss till Onslunda och Karin och Mats för sedvanligt midsommarfirande. Hade dock problem med syrgasmaskinen då den stannade just när vi lämnat lägenheten. Tredje gången på en vecka som den larmade. Gick dock att få igång den igen. Så bar det iväg till Onslunda där det vanliga gänget mötte upp hos Karin och Mats. Det var traditionsenligt mat och dryck. Avstod dock själv av alkoholhaltiga drycker eftersom jag körde. Det var över sextio år sedan man firade midsommar utan dessa ädla drycker men det gick dock utan dessa. Vi var åter hemma vid elvatiden. Inga aktiviteter varken i Tomelilla eller på vägen dit. Så var även denna midsommarafton avverkad i glada vänners lag.
Midsommardagen bandet. Jeanette ringde för att informera om att hon tänkte bege sig till Tomelilla under söndagen, vilket vi uppskattade. Tog det lugnt hela midsommardagen med lite god mat och dryck. Det blev lammkotletter från Åsgården samt ett gott rödvin därtill.
Söndag som vanligt bandet. Det har gott tungt den senaste veckan men det är bara att kämpa på. Något senare på söndagsförmiddagen dök Jeanette upp. Det blev fika. Senare på dagen en tur ned på torget. Passade på att prova Ryan´s. Det blev ryggbiff med bland annat pommes. Tyvärr var biffen lite väl stekt och ej medium. Annars smakade allt bra. Ingegärd och jag tog vin medan Jeanette fick nöja sig med Pepsi eftersom hon skulle köra hem till Malmö senare på dagen. Således förflöt dagen med Jeanettes sällskap. Alltid roligt att få besök.
Måndag åter bandet. Sedan dags att kontakta lasarettet i Simrishamn för problemet med syrgasmaskinen. Växeln skulle kontakta KOL-sköterska så hon kunde kontakta mig om problemet. Passade själv på att under tiden börja dona litet med veckans hemsida.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag bandet som vanligt. Det går lite tungt och men ändock verkar det vara litet lättare än under måndagen. Hade under måndagen syremaskinen på 4 hela dygnet men nu under tisdagen drog vi ner den till 3 förutom då jag gick på bandet. Så har det åter varit en Koranbränning med myndigheternas tillstånd. Undra vad som hänt om det varit en Fanak eller Toran man satt fyr på. Då hade det väl varit hets mot Judar och då hade det varit kriminellt. Det får vara slut på Koranbränningar och dylika saker. Man måste respektera de olika personernas religioner. Men här i Sverige är allt tydligen mer eller mindre tillåtet. Så ett Natoanslutande kan vi nog titta i stjärnorna efter. Undra vad som hänt om man bränt Bibeln eller Palmes lilla röda?
Onsdag inget band. Det var i stället tid att bege sig till Simrishamn och ett besök hos min lungläkare. Det blev en del diskussioner om hur vi ska gå vidare med min sjukdomsbild. Tid skulle bokas för en skiktröntgen samt att jag skulle prova med 3.5 till 4 liter på den stationära maskinen. Vidare skulle jag påbörja en kortisonkur. Skönt att ha någon som bryr sig om mina sjukdomar och försöker hjälpa. Georgia är verkligen ett stöd för mig och även för Ingegärd då hon är med på besöken.
Åter torsdag och tvättdag. Passar själv på att lägga slutet på hemsidan för denna vecka. Det ser mörkt ut i väster så det kan kanske bli lite regn nu. Det behövs. Hur det än blir ta väl vara på varandra och njut av vädret oavsett hur det blir. Ha en riktigt skön helg så ser vi fram mot ytterligare en vecka av våra liv.
De nedre bilderna är från Hisingen i Göteborg 2003. Annecy, Frankrike och Lausanne i Schweiz samt Baden-Baden i Tyskland. De är från en resa till Provence som vi gjorde det året. Bilderna från Lausanne är tagna midsommarafton och vår reseledare hade inhandlat sill och snaps så det blev även ”Små grodorna” till personalens förskräckelse. Således en varierande resa.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan