Veckans Foto och Text
2023-07-06

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag som vanligt en tur på bandet. Sedan lite av varje resten av dagen. Mellan halv åtta och åtta på kvällen kom Dennis i altandörren och frågade om några var sugna på rom och cola. Det var vi så det dukades upp med rom och cola samt Ingegärd tog ut chips och sedan var partyt i gång. Även vår andra granne, Kalle var med redan från starten. Framåt halv tio dök Josefine upp då hon hade slutat sitt arbete i Gärsnäs. Det blev verkligen en skön kväll ute på altanen i glada grannars lag. Framåt elva drog vi oss tillbaka och kommer att minnas kvällen med välbehag.
Lördag bandet som vanligt. På kvällen som vanligt lite gott att äta och dricka. Det var ju lördagsafton.
Söndag inget band. Ibland får man hålla helg. Det blev lite Tv och lite dator. Så förflöt dag och kvällen i lugnt tempo.
Måndag åter bandet. På eftermiddagen en tur till Ystad. Ingegärd skulle på besök på lasarettet och själv begav jag mig till Ryds bilglas. Stenskottet vi sett var redan fixat men man undrade om det var lämpligt att köra med vinterdäck på bilen. Hade inte skänkt en tanke på detta då vi fick bilen den 1:e juni. Svagt av försäljaren att inte påtala detta. Körde dit för att tala om vad jag tyckte men den försäljaren hade semester så det blev inget av det.
Tisdag förmiddag iväg till Nisses Däck här i Tomelilla för att inköpa sommardäck. Totalt trafikkaos runt torget. Centralgatan avstängd och trångt vid Softa. Undrar hur ledningen för gatuarbetet tänkt om man över huvud taget har tänkt. Parkerade bilar på båda sidorna av gatorna så lastbilarna med varuleveransen inte kunde ta sig runt gathörnen. Personbilarna fick snirkla mellan rabatterna på torget för att komma fram. Har aldrig upplevt något liknande ens i storstäder. Bara att konstatera att ledningen nog saknar kompetens att klara av trafiksituationen numera. Kom fram i alla fall till Nisses Däck och fick beställt sommardäck.
Onsdag bandet. Sedan ringde man att däcken var komna så jag begav mig iväg efter middag och fick däcken bytta. Beställde även fälgar och två nya vinterdäck för påmontering när så är dags. Bra service av Nisses Däck. På eftermiddagen var Mariann och Hans här på kaffe. De höll på med sin nya lägenhet och var kaffesugna. Hans och jag tog även en whiskey till kaffet. Kul med spontana besök.
Torsdag inget band eftersom det var städning framåt förmiddagen. YA hade slagit upp trafikkaoset i Tomelilla men för ledningen var det inga problem eftersom trafikanterna sedan tidigare inte kunde läsa vägmärkena. Vilken svag ursäkt till alla de problem som vållat Tomelillaborna med höga gupp och uppgrävda gator samt alla avstängningarna. Tala om spik i foten. Ingegärd var på provtagning hos Nova medan jag själv fixade med hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Pengarna räckte inte enligt konstnären som ställer ut i Tomelilla Konsthall och dels på några av ortens gator och torg. Han känner sig enligt YA motarbetad av Kommunen vilket gör att jag ställer mig frågan: ”Hur har han planerat”. Tydligen ska inte dessa konstnärer behöva planera sin verksamhet och kostnader utan det ska det allmänna betala. Jag skulle själv vilja göra en fotoutställning med stora foto i någon eller några konsthallar. Vad det kostar berör mig inte eftersom jag förväntar mig att de allmänna ska stå för kostnaderna. Var finns logiken? Att han sedan vill ihågkomma Hasse & Tages Picassofilm som spelades bland annat in i Tomelilla gör inte saken bättre. Han borde nog ha planerat litet bättre och tagit reda på vad det skulle kosta och hur detta skulle finansieras. Undras hur mycket pengar som användes i hans sektor av skattemedel. Det finns inte pengar tillräckligt till vård och omsorg för äldre eller skolan för våra kommande generationer.
De nedre fotona är från 2003. Några bilder från Färskesjön där min moder växte upp. De är från 2008. Ett besök i Kolmården 1972 samt invigningen av Boulebanan vid församlingshemmet i Onslunda den 1 juli 1997. Sista bilden är på min kusin Maj-Britt och Ingegärd åter vid Färskesjön 2008. Samtliga bilder tagna under den gångna veckan men under olika år. Ska fortsätta att söka i mina samlingar av gamla fotografier.
Så är det snart åter helg. Efter regnen vi fått blir det troligtvis bättre väder i helgen. Ta i alla fall vara på varandra och njut så gott det går. Gör som Max Hansen sjöng i en visa: ”Kyss varandra så kan ej någon klandra”. Ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan