Veckans Foto och Text
2023-07-27

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag förmiddag tog det lugnt och inget band. Det blev i stället en tur till Eckerlunds. Ingegärd behövde en ny jacka. Givetvis hittade hon en som var som hon önskade. Det blev även några toppar. Gäller att passa på när man är där. Alltid lika trevlig personal som är serviceminded och tar väl hand om kunderna. Vi är rätt välkända hos dem eftersom jag började handla där 1961. Nu är det tredje och fjärde generationen som driver företaget. De har kunder från hela Skåne och när barnen är här ska de alltid till Eckerlunds för att shoppa. Efter klädinköp begav vi oss till Elon i Tryde. Nu var det dags för en Airfryer. De hade två storlekar men vi nöjde oss med den mindre. Detta eftersom det bara är vi två för det mesta. Nu ska vi inte behöva sätta på ugnen så fort vi ska ha ”pommes”.
Lördag dags för andra dagen av en antibiotikakur. Känner att det behövs. Svårt emellanåt med andningen. Kortisonen verkar inte ha gjort så stor nytta. Hoppas att antibiotikan hjälper. Jobbade litet med bilder. Således förflöt dagen med lättja.
Söndag ingå större åtagande. Det var datorn och Tv som tog det mesta av tiden. Bara att ta det lugnt och inte anstränga sig.
Måndag dags att bege sig till Capio i Tomelilla för provtagning. Det är inför läkarbesöket hos Georgia nästa vecka. YA skev om att parkförvaltningen i Tomelilla önskade parkeringsvakter vilket röstades ned av politikerna. Orsaken till behovet var skrotbilar och gamla husvagnar. Tror inte att parkeringsvakter forslar bort dessa fordon utan det blir syvende och sist kommunen som får ordna detta. För någon vecka sedan gick kommunen ut och satte lappar på bilar som i deras tycke var felparkerade. Det var skolungdomar som fått detta uppdrag. Tyvärr sköt man över målet. Hur länge hade bilarna stått parkerade? Hade man koll på detta? Man uppmanade ägarna att följa skyltningen men tyvärr är denna mycket bristfällig. Kanske dags att ta tag i detta problem samt göra hela torget och Centralgatan fram till Adelgatan till ”Gå trafikområde” i stället för att bara ha delar av detta område till detsamma. Att ha ”cykelbana” på trottoaren gör inte saken bättre. Ska man inte gå på denna kan inte två personer mötas på trottoaren. Hela torgprojektet de senaste åren är ett fiasko och man kunde lika gärna kasta pengarna i sjön. Man kan verkligen fråga sig vilken kompetens de styrande besitter. Även utfarten från COOP har man misslyckats med. Två personbilar kan inte mötas i denna svängen utan att riskera krocka.
Tisdag dags att bege sig till fotvården. Skönt att få fötterna omhändertagna. Såg under dagen även på lite fotboll. Som bekant går damernas VM på andra sidan vårt klot. Därav blir det lite konstiga tider med matcherna och vädret där nere har inte varit det bästa. Regn och låga temperaturer. Med andra ord riktig ”Skånevinter”.
Onsdagen gick i samma trall som övriga veckan. Inga överraskningar utan allt på vardaglig rutin.
Torsdag var Ingegärd nere på COOP och handlade. Satt själv och lekte med kameran. Tog några bilder på knäckebröd, melon och blommor. Sedan dags med hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

De äldre bilderna är tagna när jag var på en FBU-kurs i Ånn. Det var 1985 som jag deltog i en administrationskurs för förenings- och förbundsfunktionärer. En mycket trevlig kurs med deltagare från hela landet. Då några hade själva kört dit så kunde vi åka runt på kvällarna till olika platser för att se och begrunda. Det var bland annat minnesmärken över Karolinernas färd med kvarlevorna efter Karl den XII. Detta var något som man verkligen beundrade då det var vinter och djupt med snö långs färdrutten. Under kursen fick vi även besök av utländska soldater som studerade vår frivilligverksamhet. Dit och hemresan gick med tåg mellan Östersund och Ånn och till och från Östersund till Kristianstad med flyg. Det var verkligen värt besväret med denna resa.
Nu har åter en vecka gått till ända. Barn och barn är i antågande denna helgen så det ska bli roligt att träffas. Det sker tyvärr inte så ofta med tanke på avstånden mellan oss. Ingegärd och jag ser i alla fall fram mot helgen. Vi får hoppas att vädret blir bra så man kan var ute en stund. Ta nu väl vara på varandra och ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan