Veckans Foto och Text
2023-08-24

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band. På kvällen fixade Ingegärd en god Entrecote som vi avnjöt med ett gott vin till. Sedan blev det Tv på kvällen.
Lördag Ingegärds födelsedag. Inget band utan det blev damernas bronsmatch på Tv. Då passade Ingegärd på att baka en Solskenskaka. De svenska damerna gjorde som väntat. De la beslag på bronsplaketterna. En bra prestation som verkligen är värd att minnas. Därefter körde vi till IngelstadsKalkon för att äta lunch. Passade på att handla i deras affär. Det blev bland annat kalkonsnäckor, lantpaté samt litet korvar med mera. På eftermiddagen var ”Bitte” och Kalle, våra grannar, på eftermiddagsfika. Således blev det även lite firande av Ingegärd.
Söndag dags att ladda upp för dagens finalmatch i fotboll. Spanien mot England. Som väl var vann spanjorskorna efter en riktigt bra kämpamatch trots vissa fula tacklingar med mera från engelskorna. Verkligen en riktig seger. Vi kan även vara stolta eftersom Sverige endast förlorade en match i VM-turneringen och detta var mot Spanien.
Måndag en tur på bandet. Passade sedan på att ta några foton på Ingegärds nya blommor som hon fick när hon fyllde år. De var en Kalanchoe med speciella blommor samt två orkidéer av mera normalt utförande. Lugnt resten av dagen. Vi satt en stund på uteplatsen på kvällen och då kom Dennis och Josefine och stannade till. Det blev lite gott att dricka och så samtalade vi bland annat om deras resa till Turkiet nästa vecka. Bara att önska lycka till med resan. Det kan de vara värda.
Tisdag bandet. I dag gick det litet tungt vad det nu kan bero på. Bara att hoppas det går lättare nästa dag. Ingegärd ner på apoteket och COOP för att handla medan jag tog bandet i stället.
Onsdag bandet och sedan datatid. Började fixa med hemsidan. Resten av dagen v-tid med mera.
Torsdag upp lite tidigare. Efter frukost begav vi oss till Hudmottagningen i Kristianstad. Hade tid halv tio där. Undersökning gjordes och man skulle skicka en remiss till handkirurgen i Malmö. Såret på handen var en cancerform och detta kunde man inte fixa i Kristianstad. Hem igen och dags att göra det sista med hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Åter lite äldre bilder. De först är från 2009 och tagna i trädgården i Onslunda. Både björnbär och bin. Tranor flög över mossen så även de fastnade på kortet. Vi tog även en tur till Kivik den dagen så det blev stekt sill i luckan på Buhres samt även en bild på Kiviks lilla Blekinge Eka. Sedan bilder från Köge i Danmark. Vi hälsade på Inger och Ole. Firade Ingegärds 65-årsdag där. En trevlig resa med bland annat en tur på Falster med mera.
Så har åter en vecka sprungit iväg. Nästa vecka blir det både lasarettsbesök och läkarbesök. Således en intensiv vecka.
Nu är det snart helg och rå om varandra och ta hand om varandra. Det gäller att ta vara på de lyckliga stunderna blott, som de stod i texten till en gammal schlager. Lyd rådet och ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan