Veckans Foto och Text
2023-08-31

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band. Ingegärd började packa ihop det vi ska ha med oss till Torslanda. Själv samlade jag ihop det som behövs till syrgasmaskinen, den lilla portabla, när vi ska var borta mer än en dag. Det är reservbatteri och laddare till denna, laddare till maskinen samt förlängningssladd och förlängningsslang så maskinen inte behöver stå inne vid sängen och låta. Efter lunch var det dags att få ned bagaget till bilen vilket gick med lite möda. Sedan bar det av norrut. GPS-en visade att bästa vägen var via Malmö. Vid Rasta på Hallandsåsen var det dags att ta en fikapaus. Efter nära fem timmar anlände vi till Torslanda. Något senare anlände Lolitas föräldrar från Skeda Udde. De kom i husbilen eftersom de skulle vidare norrut på söndagen. På kvällen bjöds det på hemmagjord pizza, olika ostar och så även lite anti Pasto med olika salami med mera. Sedan förflöt kvällen under angenäma former.
På lördagen var det dags att fira Tova som fyllt sjutton år några veckor tidigare. Orsaken var att jag inte mådde bra då så de beslöt att skjuta på firandet. Under tiden hade både Ingegärd och jag hunnit fylla år och veckan efter är det dags för Berit. Vidare hade Ingegärd och jag femtiosexårig bröllopsdag. Tänk vad tiden går. Trots att det regnade hela lördagen grillade Mårten rostas ute. Då var det bra med en markis. Innan dess blev det champagne för att fira. Efter en god middag blev det lite senare tårta, kaffe med avec så alla blev nöjda och belåtna. Sedan var det dags att bänka sig framför Tv-n för att se Duplantis bli världsmästare i stavhopp. Som vanlig infriade han förväntningarna. Det var således en mycket trevlig lördag.
Söndag frukost och sedan var det dags för gästerna att bege sig norrut och söderut. Eftersom vi passerade Laxbutiken i Falkenberg lite tidigt blev det att fortsätta till Hallandsåsen där vi tog en fika med räkmacka. Hemma igen strax innan tre blev det sedan att vila ut efter helgens strapatser. Var rätt trött efter helgen. Ingegärd fixade en pizza och sedan blev det lite Tv.
Måndag dags för ett pass på bandet. Det gick mycket tungt. Tror att dels beror på lite oträning men även att det står en infektion i kroppen. Får avvakta och se hur det utvecklar sig. Sent på kvällen knackade Josefine och Dennis på altandörren och sa adjö. Nu bar det för deras del av till Turkiet på semester. Vi önskade dem lycka till och hoppades att allt skulle gå bra. Vi var inte ”avundsjuka” för vi har nog rest vad vi ska. Sedan blev det mer Tv-tittande.
Tisdag skippade bandet. Kände mig inte så väl motiverad. Det blev i stället att påbörja en kortisionkur. Bara 88% syresättning av blodet. På eftermiddagen dags för ett besök hos min KOL-sköterska i Simrishamn. Tyvärr var proverna litet sämre så efter samtal med en läkare beslöt vi att jag skulle börja en antibiotikakur i ställer för kortisonkuren. Bara att hoppas att detta hjälper.
Onsdag dags att bege sig till Ystad och Synsam. Hade tid för ögonkontroll. Det visade sig att det var dags att få ändrat styrkorna på mina glasögon. Således nya glas i alla tre paren. På kvällen en liten Rom och Cola-afton på uteplatsen. Det blev några trivsamma timmar med grannarna.
Torsdag städning och fotvård för Ingegärds del. För egen del dags att fixa hemsidan klar.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Lite om de äldre bilderna. De sju första är tagna i trädgården i Onslunda för tjugo år sedan. Det är samma tid som det är i dag. Jag försöker ta fram gamla foto som är från samma datum som hemsidan men från tidigare år. Hur det ser ut idag vet vi inte men troligtvis har kanske den nya ägaren planerat om som han vill ha det och i så fall är det bara glädjande att så är fallet. Vi har lämnat huset och hur man gör i framtiden är inte något vi bryr oss om utan var och en gör som den vill. Bara hoppas att han trivs i huset och att allt är bra där. De tre senaste fotona är från vår resa till Kreta och Platanias. Samma tid och år.
Nu är månaden slut och vi går in i den första höstmånaden. Bara att hoppas att den blir fin och att hälsan står oss bi. Ta vara på alla tillfällen att umgås och även vistas ute när vädret så tillåter. Vi vet inte hur länge vi vandrar här så ta vara på varje tillfälle att ha det bra. Sköt om Er!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan