Veckans Foto och Text
2023-09-21

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdagsförmiddagen laddade jag upp hemsidan. Efter lunchdags tid att bege sig till Kristianstad och ett besök på Ortepedimottagningen. Var den 24:de augusti på Hudmottagningen i Kristianstad. Man konstaterade att jag skulle till handkirurgen i Malmö (Remiss dit) för lesionen i vänster handrygg. Trodde att man nu skulle ta bort detta i Kristianstad eftersom jag fått tid idag. Men icke sa Nicke. Fick träffa en läkare i tio minuter som tittade på handryggen. Undrade om man inte skulle göra något men fick besked att man nu skulle skicka en remiss till lasarettet i Hässleholm. Vad händer sen ?????? Det är inte undra på att man har problem inom Region Skåne. Ska patienterna skickas både på härsan och tvärsan för remisser innan det händer något. Man tänker varken på kostnaderna eller miljön med allt resande. Hemma igen blev det en GT med Kalle på uteplatsen Behövde något lugnande.
Fredag inget band utan tog det lite lugnt. På eftermiddagen hos Marianne och Hans på andra sidan Centralgatan. Hade fastigheten där haft hissen mot Biblioteket hade det varit kort avstånd att gå men nu bar det av till torget och in genom gallergrinden, hissen upp och sedan samma väg som vi tidigare gått. Nu var det dock på loftgången. Således dubbelt avstånd att gå. Det blev en trevlig eftermiddag med fika och avec. Framåt kvällningen var det åter dags att bege sig hemåt. Det gick mycket tungt. Fick sitta en stund på taburetten i hallen. Passade på att prata lite med Kalle och Josefine. Senare på kvällen återträff på vår uteplats med lite vin och GT. Så gick även denna kvällen.
Lördag en tur på bandet. Det gick extra tungt. Har inte varit så aktiv med dessa promenader de senaste veckorna så nu måste jag bruka allvar av att gå för annars har jag snart ingen kondition alls. Tyvärr har det varit så mycket med läkarbesök med mera. Jag får verkligen ta i med promenaderna. På kvällen lite gott att äta och sedan en stund på uteplatsen. Bitte, Josefin och Kalle dök upp så det blev ett trevligt samtal då. Sedan Tv resten av kvällen.
Söndag en tur på bandet. Sedan dags för lite tid framför datorn och på eftermiddagen var det dags för fotboll. Hammarby mot MFF. Resultat 1–3. På kvällen friidrott. Såg Duplantis hoppa 6.23 m vilket blev nytt världsrekord. Således var denna dagen räddad.
Måndag bandet. Sedan dags att jobba med lite bilder. Åter en lugn dag.
Tisdag bandet. Ingegärd passade på att tvätta. På eftermiddagen var hon i Onslunda för att spela bridge. Passade själv på att ta en tupplur när Ingegärd var i Onslunda. Som vanligt kvällnöjet. Det vill säga Tv.
Onsdag inget band. Körde först till Rogers Mack (St1). Fick hjälp med att fylla på spolarvätska. Nu vet vi var påfyllningen siter. Har lite svårt att göra detta själv då jag måste ha syrgasmaskinen med mig. Sedan till Ystad och Synsam för att byta glas i alla tre glasögonen. Passade på att besöka Kjell & Company. Köpte DVD-skivor och ny musmatta. Sedan till Hemtex för diverse inköp. Hemma igen dags att ta det lugnt. Det gick bra att gå i Ystad med rullatorn trots att det blåste lite.
Torsdag inget band. Ska till tandhygienisten innan lunch och i eftermiddag till Ystad och Rexis för ögonundersökning.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Lite om de äldre bilderna. De tre första bilderna är från Haväng en skön septemberdag 2005. Vi tog en promenad längs stranden och jag tog en del bilder. Nästa två är från naturen söder Onslunda, varav den ena är tagen uppe på rullstensåsen. Sedan är det tre bilder från Skottland från 2008. De två första från ön Skye i Inre Hebriderna medan de två följande är från slottet Eilean Donan Castle utanför Dornie. Därefter är det en bild från Stratford-upon-Avon i England och huset där Shakespear föddes. Sedan kommer Dovers vita klippor. Det sista vi såg av England när vi återvände mot Calais. Sista bilderna är från Sillvik norr om Torslanda. Således litet blandat från den gångna veckan och för några år sedan.
Så var åter en vecka till ända. Har varit ömsom ris och ömsom rosor då det gäller andningen. Vissa dagar går det lite lättare och andra är det lite jobbigare. Bara att kämpa på.
Det ser ut att bli fint väder i helgen så ta vara på detta. Ta till vara varje dag som om den vore den sista för man vet inte hur länge vi ska gå här på vår jord. Det kan gå fortare än vad vi anar. Således ta väl vara på varandra och gör det bästa möjliga av situationen. Ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan