Veckans Foto och Text
2023-10-05

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band utan efter frukostdags tid att bege sig mot Simrishamn och ett besök hos Georgia min lungläkare. Fick en ny antibiotikatablett som jag ska ta en varje dag i förebyggande syfte. Hon tyckte att eftersom jag haft många nedgångar och fått ta antibiotikakurer kanske det var bättre att ta en tablett varje dag. Vi ska testa i två månader för att se hur utfallet blir. Vidare ska jag ta en starkare inhalaturbehandling. Som vanligt två inandningar två gånger om dagen men med starkare innehåll. Vidare tyckte hon att jag skulle fundera på att införskaffa en permobil så jag kunde komma ut oftare och kunna förflytta mig längre sträckor. Ingen dum idé. Får kontakta kommunen för att vidareutveckla detta. På kvällen kom Jeanette hem till Tomelilla. Då blev det lite gott att äta och dricka. Blev även en liten GT senare på kvällen.
Lördag passade Jeanette på att bära ned parasollen och lite annat i källarförrådet. Vidare var hon och Ingegärd på återvinningen och lämnade litet trasiga saker. Således blev vi av med lite som skulle kastas. Sedan var de även nere hos Systrarna Blomster och köpte några nya blommor att ha i fönstren. Framåt kvällningen begav sig Jeanette åter mot Malmö. Roligt och bra att hon kom på besök. Själva såg vi lite på Tv på kvällen.
Söndag dags för en timme på bandet. Är några dagar sedan senast. Det gick någorlunda skapligt. Jobbade även med några nytagna bilder på Ingegärds blommor. På eftermiddagen fotboll på Tv. Det var Häcken mot AIK. Matchen slutade 2–0 till Häcken.
Måndag åter bandet medan Ingegärd var nere hos Systrarna Blomster och handlade. Efter lunch begav vi oss mot Onslunda. Vi var inbjudna till Simon för att se hur han hade ändrat i huset som vi tidigare bott i. Det var närmare 49 år som vi varit där så det var spännande att se vad han hade gjort. Vi var mycket imponerade av vad han hade åstadkommit. Han hade öppnat upp så att köket och stora rummet nu var en enhet. Smakfullt fint inrett. Alla golv var nya och alla taken omgjorda samt spottar i alla taken. Han har lagt ned ett stort arbete på att få det som han vill ha det och vi var riktigt imponerade av resultatet. Han berättade även om de planerna som han har för det utvändiga. Vi tror att slutresultatet kommer att bli imponerande och vi önskar honom verkligen lycka till med sitt arbete. Hemma igen var det dags för Ingegärd att ta en tur till apoteket och hämta ut några av mina nya mediciner. På kvällen pizza och ett gott rosévin.
Tisdag åter bandet. Det gick trögt. På eftermiddagen var Ingegärds bridgegäng här för att spela. Satt själv framför datorn. Tv på kvällen. Hade problem med Viaplay. Efter några minuters tittande låste sig Tv-n.
Onsdag åter bandet. Gick fortfarande tungt. Sedan tid vid telefonen för att kontakta Telenor om Viaplay. Vi var inte de enda som hade problem. De lovade återkomma så fort problemet var löst eller när de ville ha mera information om problemet. Trevligt bemötande från deras support. Sedan dags att försöka få lite hjälp med att anskaffa en permobil. Problemet är hissen på vår våning. Går det att köra en permobil där. Ringde kommunen men där fanns ingen hjälp att få. De visste inte ens vart jag skulle vända mig. Möjligtvis Landstinget. Kontaktade region Skåne. Där gick det bättre. Jag skulle kontakta min vårdcentral för att få hjälp där. Ringde således Capio här i Tomelilla och fick tala med Maria. Efter kontroll från henne blev beskedet att kontakta Rehab i Tomelilla och deras arbetsterapeut Lorry som de anlitade. Ringde Lorry och hon kommer att besöka oss för att försöka lösa problemet. Svagt av kommunen att inte veta vart man ska vända sig. Hoppas att nu kan problemet lösas och att det går att använda en permobil. På kvällen fotboll.
Torsdag inget band. Dags att göra hemsidan klar och sedan ta det lugnt.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Något om de äldre fotona. De första sex är från en resa till Kreta 2007. Vi bodde väster om Chania där det bara låg ett hotell samt några taverner nere vid den lilla stranden. Det blev att promenera längs vägarna för att utforska närmiljön och den var trevlig.
2009 gjorde vi en bussresa längs de franska och tyska vinvägarna. De tre första är från Strasbourg i Frankrike. Sedan kom vi till Rüdesheim i Tyskland. Vi fick åka färja över Rhen för att komma till Tyskland. Där vandrade vi i vingårdarna upp till Nationalmonumentet och sedan ned till Rüdesheim i gen. På vägen stannade vi och åt lunch i det fria. Det var Gulaschsoppa och vitt vin. Sedan blev det även en tur med flodbåt upp till Loreley och dess besjungna klippa.
Det märks att vi går mot höst. Vädret är sämre och så verkar det även vara för mig. Bara att hoppas det bättrar sig. Ska besöka min lungläkare i slutet av månaden så det gäller att hålla ut. Ta nu väl vara på varandra och stötta om det blir problem. Ta inte ut allt elände i förskott utan försök allt positivt även om det inte är lätt ibland. Ha nu en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan