Veckans Foto och Text
2023-10-12

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag bandet. Det gick lite långsamt trots att Ingegärd satt upp syrgasmaskinen till 4,5. Hade fortfarande låg syresättning. Efter lunch var det därför jag påbörjade en kortisionkur med fem tabletter. Får ta detta i fem dagar och sedan trappa ner. Hoppas att det hjälper. Eftermiddagen framför Tv-n. Satt och småfrös så jag tog på mig en tröja. Tog sedan en eftermiddagslur. Efter detta kändes det bättre då jag åter fått upp värmen i kroppen. På kvällen blev det lammkotletter och ett gott rödvin därtill. Sedan Tv på kvällen.
Lördag kändes det lite bättre men det gick ändå tungt på bandet. Lyckades ändock gå en timme om än lite långsammare än vanligt. Sedan tid framför datorn. Till lunch lagade Ingegärd omelett och Serranoskinka. Det smakade jättebra. På kvällen dags för entrecote och gott vin.
Söndag bytte ut kortisonet mot antibiotika. Kände ingen förbättring av kortisonet utan det blir det andra alternativet. Kändes precis som förra gången då jag fick ta antibiotikan istället. Fortfarande problem med Telenor och Viaplay. Efter några minuter låser sig systemet och man får dra ut kontakten för att stänga Tv-n. Har felanmält men tydligen kan man inte hitta felet. Många har gjort felanmälan. Tror fortfarande att det är fel i mediahubben från Telenor. På kvällen hade vi RC- och GT-kväll. Grannarna var inne på besök. En riktigt trevlig afton med många sköna skratt med mera. Kom i sängs vid ettiden på natten.
Måndag fortfarande inget band. Får se hur antibiotikan verkar. Var ute på en liten promenad på loftgången. Kyligt men friskt. Det blev några bilder från denna korta promenad. Såg på Tv om Lasse Berghagen. Ett mycket bra och trevligt program. Kanske det bästa i denna omgången.
Tisdag började med att söka bilder till hemsidan. Det blev lite blandat. (se nedan). Tog det lugnt resten av dagen. Känner mig lite nedslagen men det är väl antibiotikan som börjar verka. Syresättningen är något bättre. På kvällen som vanligt Tv.
Onsdag samma som tisdagen. Den ena dagen är den andra lik om man undantar söndag för då kommer inte Ystads Allehanda ut. Således ingen morgontidning denna dagen till frukost. På kvällen såg vi Uppdrag Granskning. Det visar verkligen hur myndigheterna följa lagar och direktiv. Vill inte kommunen så överklagar man och så småningom är det några byråkrater som ger dem rätt. Funderar mycket på om vi medborgare är till för kommun, region och stat eller det är tvärt om. Politikerna lämnar ”motioner” och tjänstemännen utreder. I rimlighetens namn borde förslagsställarna ha en hum hur mycket det kostar samt vad det innebär men tydligen behöver man inte tänka så. Vanliga medborgare får både tänka på sin ekonomi samt vad deras handlingar innebär.
Torsdag Ingegärd till fotvård. Jobbade klart med hemsidan och i eftermiddag har Ingegärd tvättid.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Lite om de äldre bilderna. Dessa är från vår resa i oktober 2018 till ”Alsace, Bourgogne och Champagne med Scandorama. Det första fotot är från middagen på hotell Vienna House i Wuppertal. Det var buffé. Nästa foto är hotellet från utsidan på morgonen dagen efter då vi fortsatte mot Cochem där det var vinprovning och lunch. Foto nr tre är från Riquewihr. Här upptäckte vi plötsligt att vi varit på vår resa ”Fransk – Tyska vinvägar”. Då hade vi anlänt på andra sidan staden. Nästa fyra bilder är från Colmar. En mysig stad med sina kanaler. Vid ena infarten upptäckte vi att vi plötsligt var i New York för här stod Frihetsgudinnan i ett mindre format. Den ritades av August Bartholdi som var från Colmar samt konstruerades av Gustave Eiffel som senare konstruerade Eiffeltornet. Nästa två foto är från Dijon. Dels ett foto av stadskarusellen samt en affär som sålde Dijonsenap. Nästa två bilder är från Beaune. Dels från marknaden på torget och dels ett foto från Hotel-Dieu som fungerat som hospice 1443 till 1900-talet. Sedan ett foto från Reims där militären patrullerade gatorna. Kanske får vi nu något liknande här i Sverige. De tre sista fotona är från Epernay där vi först besökte en liten choladtillverkning Hos La Chocolaterie Thibaut. Här köpte vi praliner med riktig calvados, cognac och likör. Det var inga utspädda varor i dessa praliner. Sedan besökte vi Moet och besåg de fina champagnerna vilka var rent för dyra för vår smak. Således en trevlig resa om man ser till helheten med bra resesällskap och trevliga platser som besöktes.
Nu har åter en vecka gått och i morgon är det ett år sedan vi flyttade in i lägenheten. Tänk vad tiden går. Vi trivs bra och hade man varit frisk kunde allt vara toppen. Tänk positivt. Det kunde varit värre. Som vanligt följ uppmaningen att ta hand om varandra och gör det bästa möjliga av situationen. Ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan