Veckans Foto och Text
2023-10-26

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag hoppade bandet. Svårt att hålla mig med vänsterhanden i handtaget på maskinen. Den är bra bandagerad och det är lite problem med att ta med den. Således vilodag. Jobbade litet framför datorn och såg lite på permobiler. Det får nog bli en tur till Lomma eller Kristianstad för att se samt testa några olika permobiler samt se hur bra svängradie det är på dem. Tog en tupplur på eftermiddagen. Är inte nöjd med syresättningen trots antibiotikakuren. På kvällen hade Ingegärd fixat med blåmusslor, vitlöksbröd och vitt vin. Det var mycket gott. Vi har nog inte haft musslor sedan vi kom till Tomelilla. På kvällen Tv.
Lördag fortfarande blåsigt och regn. Bara att ta det lugnt. Tog några bilder inomhus genom fönstren. De blev skapliga. Träden börjar nu övergå i höstfärger så det är tråkigt att man inte kan gå ut en runda i blåsten.
Söndag var jag trött. Låg syresättning. Kom endast upp i 85%. Tog det därför lugnt. Lite tid framför datorn. På kvällen var RC- och GT-gänget samlat hos oss. Det blev en trevlig afton. Tur att det är lätt att träffas då vi bor runt samma ingång.
Måndag fint väder. Som vanligt lite datorarbete med mera. Kollade åter syrgasen i blodet. Kom inte upp i mer än 85%. Var och fick omlagt operationssåret. Det såg bra ut. Sedan körde jag Ingegärd till lasarettet för återbesök där. På kvällen när jag skulle sätta mig i fåtöljen framför Tv-n kände jag att det blåste från syrgasslangen. Kunde bara konstatera att den läckte. Som tur var hade jag sedan gammalt en ny slang i reserv, Den fick vi byta till. Efter någon timme provade jag med min syrgas mätare och nu hade jag 93% syresättning i blodet. Undrar hur länge det varit läckage på den gamla slangen. Troligtvis inte bara ett hål utan flera. Inte undra på att jag känt mig trött och haft svårt med andningen. Bara att hoppas på det bästa.
Tisdag dags att bege oss till lasarettet i Simrishamn för att träffa Camilla och Georgia. Camilla kollade koloxiden i blodet och det var lågt vilket var bra. Det visar att lungorna ventilerar ut detta. Träffade sedan Georgia. Hon föreslog nya antihistaminer mot kvalster samt en ny sorts nässpray. Vidare jobbade hon vidare med syrgasslangen. Vi vill verkligen inte ha den ljusa slangen som regionen har i metervara utan den gröna i 15,3 m längd. Den verkar båda starkare och syns bättre då den slingrar sig över golven och är betydligt smidigare. Får se hur hon lyckas. Annars får jag själv försöka köpa dessa slangar. Vidare diskuterade vi vidare om permobil. Ska se vad som finns och var man kan prova sådana. Vi ska åter träffas om en månad vilket känns tryggt för min del.
Onsdag bra syresättning. 90 – 93% var resultatet. Tar dock sin lilla tid innan jag hämtat mig efter den låga syresättningen. Har nog tappat en del av min ”kondition”. Bara att avvakta och så småningom börja med bandet igen. I dag bjöd Ingegärd på kalkonsnitzlar som hon köpte under tisdagen då vi passerade Ingelstads Kalkon. Till detta ett gott rosévin som verkligen piggade upp i höstrusket.
Torsdag städdag. Idag är det också Mikaeli marknad i Tomelilla. Som synes parkerar marknadsknallarna litet hipp som happ. Bara att hoppas att inte ambulans eller brandkår behövs i centrum. Undrar vad de som bestämmer i kommunen tänker om detta men som vanligt är det lite si och så med detta. Visserligen är det bara marknad två gånger om året men är olyckan framme så är den. Tror inte att jag själv ger mig ut i detta vädret för att gå på marknad.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Så dags för de äldre bilderna. Först tre bilder tagna 2005 då vi tog en promenad längs kusten vid Sandhammarn. Då var det en bred sandstrand men efter stormen torsdag till fredag denna veckan är det nog ingen strand kvar. Efter dessa foton kommer tre stycken från Tomelilla och Mikaeli marknad 2007. De tre följande är från Karlaby 2008. Det var en vacker höstdag vi var hos en gammal arbetskamrat till Ingegärd. De sista bilderna är från Onslunda. Första bilden är tagen österut i mossen medan den andra är från Hjalmars backe med hästarna. Sista foto är från vägen söder åsen mot öster. Således lite nostalgiska bilder från de senaste aderton åren.
Så var åter en vecka gången. Troligtvis håller höstrusket i sig så håll Er inomhus om Ni inte behöver gå ut. Ta dock vara på varandra och försök se positivt på tillvaron. Så småningom kommer det efter jul åter ett år med bättre väder. Ha nu en riktigt skön helg!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan