Veckans Foto och Text
2023-12-07

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag fortfarande inget band. Känner mig helt tom i kroppen och har ingen ork. Troligtvis är det så efter den låga syresättningen och höga febern. Onsdagen var verkligen en prövodag. Två gången nekades jag hemtransport med sjukbil. Trots att man i Ystad beställt transport med rullstol ända in i hemmet fungerade de inte. Första bilen vill inte ta mig då jag hade mask. Tydligen är regionens chaufför välutbildade i läkarvård men har stora problem med det svenska språket och vad de ska göra. Nästa tur var beställd till fyratiden. En svartmuskig person kom och hämtade mig med rullstol. Rullade ned mig i en lite skåpbil och begav sig sedan iväg för att lämna rullstolen. När jag påpekade att jag var av behov av rullstolen ända hem i lägenheten började han rya om att han inte hade plats för en rullstol samt att han hade brått till ett möte. Som tur var gav jag mig inte utan han fick rulla upp mig på avdelningen igen under protester. Man frågar sig var hittar regionen dessa olämpliga personer för att sköta transporterna. Åter inrullade på min sal. Att det ska vara så svårt att få en hemtransport. Efter ytterligare en stund fick jag beskedet att jag skulle hämtas halv sju. Nu hände det saker. Halv sju kom en transport från Skurup för att hämta mig. Snabbt nedrullad till bilen och så lastades jag på. Ytterligare några personer tog sig ombord och så började färden till Tomelilla. Först en avlämning på Hjortgatan och sedan mot Centralgatan. Chauffören kopplade loss rullstolen och körde genom snön fram till porten med mig. Vi fick hjälp av en ung tjej som friskt sköt på. Vilken ungdom. In i hissen och upp på loftgången och fram till lägenhetsdörren. Detta kan man kalla för service. Verkligen heder åt denna chauffören som tog mig hem trots snöyra och dåligt vinterlag.
Torsdagen satt jag och halvnickade fram för datorn och sökte minnas vad som hänt de senaste två veckorna. Fick tillslut ihop en tvåveckorsrapport och lade upp hemsidan. Vilade resten av dagen.
Fredag första dagen i december. Försökte ta lite bilder från fönstren för att ha något att göra men det gick mycket mycket tungt. Således inga större aktiviteter denna dagen.
Lördag samma som fredag. Ingen kraft och ingen ork. Cirka 88 – 90 % syresättning men den går fort över. Ingegärd nere på parkeringen för att se till bilen. Här har verkligen kommunen visat sig på styva linan. Eftersom vi håller på en handikapplats och har tillstånd för detta borde kommunen ta det i beaktan. I stället lägger man upp en hög vall bakom bilen så att det inte går att komma ut. Man vet tydligen inte vad en handikapplats betyder. Men som vanligt är Kommunen välkända för sin snöröjning och hur man hjälper de med problem att klara sig.
Söndag julskyltning. Talade med någon som varit där. Folk var förbannade då torget inte var skottat. De med rullatorer fick hålla sig hemma såvida man inte hade en anhörig som kunde lyfta rullatorn över vallarna. Det hade varit bättre att Per-Martin hade plogat gator och vägar i stället för att skryta om hur han skulle få en gran på plats på torget. Att snöröja har man inte råd med men att försöka plantera äppellundar för kommuninvånarna har man förslag på. Ur led är tiden över våra politiska idiotideér och hur de försöker slösa med skattemedlen.
Måndag ringde jag Simrishamns lasarett för att försöka få sjuktransport dit på torsdag. Fick snabbt svar och de la in en rekvision för detta. Gick dock ej att beställa till fredag och Rexis.
Tisdag dags att försöka ringa och beställa sjukresa. Satt i sextiofem minuter i kö. Kom fram och då var tydligen en ruta ej ifylld för beställning. Tyvärr kunde man inte fylla i denna utan det var att ringa lasarettet i Simrishamn igen för att fixa detta. Sedan åter över en timme i telefonkö. Prata om bananrepublik. Enligt säkra källor sitter det 7700 tjänstemän på Region Skåne och tydligen är de flesta inte överansträngda. Tyvärr är det som vanligt. Vi är till för Regionen och inte tvärt om. Man blir mållös. Fick till slut transport bokad. Hämtas med rullstol i lägenheten fram och tillbaka.
Onsdag åter en tur på bandet. Andra dagen jag prova på att gå en kvart på det. Visserligen går det inte fort men det är dock något. Vågar inte ta i för mycket nu i början.
Torsdag grått och trist ute. Dags att slutföra veckans hemsida. Efter middag dags för sjuktransport till Simrishamn för läkarbesök. Således hela dagen intecknad.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fotona från 2010 är tagna samma tid som nu men för tretton år sedan. Vi brukade då bege oss till Göteborg och Torslanda för att fira äldsta barnbarnet. Denna gången blev det även en tur till Lisebergs julmarknad. Tyvärr har det inte blivit några besök de senaste år vid denna tidpunkten beroende på sjukdomar. I år gick det inte alls. Dock tog Jeanette tåget upp till Göteborg över helgen för att fira Emma. Det fick för vår del bli firande via telefon. Som det framgår av bilderna fick vi även mycket snö 2010.
Har nu varit hemma en vecka. Tänk vad krafter man kan tappa på en två veckors sjukdom Därför ett råd. Ta väl vara på varandra och hjälp varandra så gott det gå. Det kan ta en ände med förskräckelse vilket vi nu åter har upplevt. Ha därför en skön helg och om möjligt håll om varandra och ta till vara de stunder som är bra. Ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan