Veckans Foto och Text
2023-12-14

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdagseftermiddagen var det dags att prova om sjukresor skulle fungera. Var klar och klädd vid trettontiden. Satte mig på pallen i hallen med den portabla syrgasmaskinen inkopplad. Ingegärd tog sig ner till Centralgatan för att fånga in transportbilen. Tyvärr var inte chaufförens GPS att lita på. Den visade in honom på granngården så han fick en rundtur i Tomelilla. Ingegärd upptäckte honom utanför Apoteket hjärtat och fick kontakt. Under tiden försökte jag ringa Regionen. För Uteblivna Transporter var det tio minuters kö då Ingegärd ringde och sa att bilen var kommen. Strax efter kom chauffören upp med en rullstol för att hämta mig. Blev nedkörd och parkerad framför Sparbanken Syd medan han fick hämta bilen och parkera den mitt i gatan för att lasta in mig och rullstolen. Inga parkeringsplatser utan bara snövallar. Handikapplatsen utanför COOP ockuperad av annat. Kom i alla fall till lasarettet i Simrishamn. Chauffören körde mig bort till Akuten i rullstol där personal mötte upp. Georgia, min lungläkare, ville ha ett blodprov efter att jag fått syrgas på 4 liter med mask. Efter en stund dör hon upp och vi kunde diskutera min situation. Hon beklagade att hon inte stoppat mig från att åka hem den dagen jag lämnade Simrishamns lasarett men jag anser att det var utskrivande läkare som missat information med mera. Georgia, Ingegärd och jag hade en lång diskussion om hur vi ska agera i framtiden då jag märker en försämring vilket var mycket intressant och lärorikt för oss båda. Det är verkligen skönt att ha en läkare som verkligen kämpar för en och som känner för en. Det är verkligen tryggt. Så var det åter dags att bege sig hemåt. Sjuktransporten anlände och så begav vi oss mot Tomelilla. Till slut kunde chauffören parkera bilen på trottoaren utanför Maritza. Det blev dock problem att få mig och rullstolen över gatan vid ”puckelpisten” mellan COOP och Sparbanken Syd. Vi körde fast flera gången men tillslut lyckades man få mig över gatan och slutligen avlevererad i vår lägenhet. Ett stort tack till chaufförerna som hämtade och lämnade. Så var denna pärsen över.
Fredag samma rutiner för sjuktransport. Nu var det Rexis i Ystad jag skulle till. Samma problem att parkera sjukbilen. Nu fick man stanna bakom COOP och sedan hämta mig med rullstol. Samma procedur både dit och hem från Ystad. Hade under förmiddagen kontaktat Capio här i Tomelilla för sjuktransporter. Har nu ett tillstånd som gäller t o m juni månad nästa år och som innebär att jag ska hämtas med rullstol i lägenheten samt att Ingegärd får medfölja. En stor trygghet för oss båda. Nu är vi inte beroende av att själva köra utan kan förlita oss på hjälp när så är påkallat. Ingegärd gick ned på kvällen och hämtade pizza till oss.
Lördag vilodag vilket var behövligt. Det var en del orosmoment under veckan on vad som skulle ske och hur skulle det fungera. Således pausade vi livet och bara satt och såg på Tv, vilade och hade det lugnt och skönt. Passade dock på att lämna ett klagomål via kommunens hemsida angående snöhanteringen och de problem som drabbas oss sjuka och gamla.
Söndag provade att beställa sjuktransport men regionen hade problem och uppmanade att man skulle vänta med detta. Lugnt resten av dagen.
Måndag fick svar kl 08.19 på mitt klagomål till kommunen. Svaret var: ” Hej , Handläggningen av ärendet Synpunkter & klagomål (ärende nr. 4555) har slutförts.”
Ett svar som inte var undertecknat av någon. Man kan tyda detta på att klagomål bryr man sig inte om utan dessa kan man kasta i papperskorgen direkt. Tur att det inte varit ett privat bolag för då hade vederbörande fått söka nytt jobb. Funderar på hur jag ska gå vidare med ärendet. Ringde regionen och beställde sjukresa till tisdagen. Nu var det inga problem att komma fram.
Tisdag dags för besök på Capio Nova om min diabetes. Sjuktransporterna fungerade bra och diabetes var under kontroll. Passade på att även få en influensaspruta. När jag var där.
Onsdag levererades en rullstol till mig från Kommunen. Raskt marscherat. Tog bara en vecka att fixa detta. Det var en trevlig tjej som kom med den samt satte ihop lösdelarna. Verkligen bra service!
Torsdag och städdag. Dags att ladda upp veckans hemsida.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

De äldre fotona är tagna i Lübeck på en julmarknad som vi besökte den 14:de december 2010. Det var en trevlig tur och i synnerhet då Tyskarna är jättebra på sina julmarknader. Vi har även besökt julmarknader i Bremen och Hamburg men dock har de tillfälle vi varit i Lübeck varit de bästa. Kommer ihåg att då vi var i Hamburg var det regn hela tiden. Någon gång har det varit snö i Lübeck och detta förhöjer stämningen betydligt.
Så var åter en vecka gången. Nu närmar vi oss jul och det kanske är tid för att planera lite inför julen. Ta nu väl vara på varandra och tänk på att snart vänder det och vi går mot ljusare tider. Hoppas att allt är väl med Er och ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan