Veckans Foto och Text
2023-12-28

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en tur på bandet. Gick dock bara en kvart och långsamt. Behöver återfå den lilla konditionen och kraften jag hade innan covid. Roligt att läsa YA. På Tomelillasidan hade de sammanställt klagomålet jag skickade till kommunen angående snöröjningen och hur handikappvänligt det är i Tomelilla centrum. Tror dock inte att de fått en tankeställare utan de skyller på andra också vidare. Tror aldrig de skulle erkänna att de har fel. Ingegärd började julpynta och satte ihop plastgranen och klädde den. Det jag bidrog med var att sätta krokar i glaskulorna. Nu är det lite juligt för andra året i vår lägenhet. Tänk att vi har bott här i snart fjorton månader. Tiden den går.
Lördag frukost och sedan bandet medan Ingegärd var nere på COOP och handlade. Lyckades gå på bandet i tjugo minuter. Idag gick det litet lättare. Jobbade sedan med foto som jag tog på julpyntningen under torsdagen. Tur att jag köpte en ny kamera för det är mycket lättare att fixa med bilderna nu. På eftermiddagen kokade Ingegärd kola. En tradition sedan många år och får inte barn och barnbarn dessa är det inte jul.
Söndag dags för att se skidskytte på Tv. Hann dock ta tjugo minuter på bandet innan skidskyttet. På kvällen var grannarna här på bland annat glögg. Det blev en trivsam afton med gott att dricka och prata om. Roligt att vi fått så trevliga grannar.
Måndag bakade Ingegärd sirapskakor. Lite av en tradition att hon ska göra detta till jul. Det var bara att ta fram hushållsassistenten och sätta igång. Det blev perfekta kakor. På eftermiddag var det dags att bege sig till Petra för att klippas. Ingegärd körde fram bilen till Centralgatan. Sedan hämtade hon mig i rullstolen och körde ned mig till bilen. Upp igen med rullstolen. Sedan körde vi till Petra och parkerade utanför så jag hade bara en kort bit att gå medan Ingegärd tog syrgasmaskinen. Efter klippningen var det samma rutin fast på andra hållet hem.
Således gick premiärturen för Ingegärd som rullstolschaufför jättebra så nu har vi provat detta.
Tisdag åter tjugo minuter på bandet. Dags för Ingegärd att baka gifflar. Som vanligt blev de jättegoda. Eftersom hon heller inte är bra får hon ta en sak om dagen så det går bra. Fibromyalgi och annan värk ställer till det emellanåt. Passade på att skriva till kommunen (Per-Martin Svensson och Britt-Marie McQeen, Kommunfullmäktigs ordf. Och Kommundirektören). Fick svar från McQueen inom en timme där hon skrev att hon lämnat över mina skrivelser till Samhällsbyggnadsnämnden och Socialchefen. Ska bli intressant att se vad de svarar. Bara att vänta på svaren.
Onsdag åter tjugo minuter på bandet. På förmiddagen kom Karin och Mats på oväntat besök. De hade en fin bukett blommor med sig. Det uppskattades. Det blev fika med gifflar och så fick de smaka Ingegärds kolor. Roligt med oväntat besök. På eftermiddagen var det tvättid för Ingegärd.
Torsdag en tur på bandet. Denna gången blev det trettio minuter. Det är bara att öka och se när jag kan komma upp i den tiden innan covid drabbade mig. Därefter dags att fixa med hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

De äldre fotona är från 2010. Vi fick mycket snö den julen och innan dessutom. Tog fram lite fågelbilder från trädgården. Eftersom vi utfordrade dessa små varelser med frön var det ofta mycket fåglar där. Själv satt jag i sängkammarfönstret och fotograferade dem. Vildsvinskullen är tagen uppe i Ilstorp där Nils-Hugo hade en foderautomat. De var så hungriga så de brydde sig inte om oss. Troligtvis en kull som var födda sent på året och där suggan var dödad på något sätt.
Så har åter en vecka gått och snart är det jul.
Önskar Er alla en riktig GOD JUL och hoppas att allt är väl med Er. De som inte fått en julhälsning från oss så beror det inte på att vi glömt Er utan att jag efter datahaveri tidigare i år blev av med min adresskatalog i outlook. Har Ni tid över vore jag tacksam om ni kunde skicka ett mejl så får jag Er mejladress. Tackar på förhand.
Ta nu väl vara på varandra över julen så hoppas vi att det kommer en ny sida till nyår. Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan