Veckans Foto och Text
2024-02-01

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band. Dags för tvättning och tvagning i stället. Även detta tar på krafterna. På kvällen anlände Jeanette så nu blev det lammrostbiff och amaronevin. Sedan var det dags att sätta sig framför Tv-n och se På Spåret. En verkligen spännande final där båda paren visade sina kunskaper. Vid halv elva blev allt svart. Strömavbrott. Det var runt torget och bort mot Kvantum som felet var. Kollade upp hur länge jag hade batteri till den bärbara syrgasmaskinen och det visade sig att jag hade cirka sju timmars batteritiden. Var inte strömproblemet löst till dess var det bara att bege sig till Ystad för att få syrgas. Som tur var kom strömmen tillbaka efter drygt två timmar.
Söndag frukost och försökte sedan sätta på Tv-n. Ingen bild. Det kom bara upp ”Driftsstörning. Kan bara se vanlig Tv”. Ringde Telenors Helpdesk men där var det inte någon hjälp att få. Kunde möjligtvis streama deras kanaler. Fick i stället köra med Play. Lyckades se Stjärnorna på slottet till slut. Sedan fortsatte vi med att i stället se på bildspel. Det blev från vår resa till New York 2015 då Jeanette var med. Såg även hennes trettioårskalas och så slutade vi med vår bröllopsfilm från 1967. Så var den kvällen räddad. Under dagen hade Jeanette och Ingegärd plockat undan julpyntet och så hade Jeanette burit ned det i förrådet.
Söndag dags att åter testa Telenors programdos. Nu kom även inställningknappen upp efter några omstarter. Lyckade få igång programmen igen så att man slapp streama dem. Ringde Region Skåne för att boka sjukresa. Blev otrevligt bemött och enligt vederbörande gick det inte att boka. Jag skulle ringa 1177 så kunde de ändra på intyget. Gjorde detta och satt ytterligare en halv timma i kö innan jag fick träffa en trevlig person. Hon ringde upp bokningscentralen men fick besked att det inte kunde ändras på något. Hon uppmanade mig att ringa till Region Skåne igen och stå på mig. Hota och var tuffa mot dem för de ska kunna lösa problemet. Ringde och fick tag på en trevlig kvinna. Nu var det inga problem att boka resa med hämtning i lägenhet och i min egen rullstol. Hon bokade även in min resa till Simrishamn på fredag. Det verkar vara olika kvalité på personalen på bokningscentralen. En del är både läs, läsförståelse och skrivkunniga medan några inte verka kunnat något ting. Man kan bli frustrerad när man råkar på olidliga personer. Men, slutet gott allting gott. På kvällen var Josefine och Dennis samt Kalle här hos oss och såg bildspel från Skottand och Irland. Det blev en mycket trevlig avslutning på helgen.
Måndag dags för sjuktransport till Capio för provtagning. Det tar lite längre tid än om man själv hade kunnat ta sig dit men man får vara glad att man kan få den hjälp man behöver. Trevliga chaufförer som är mycket behjälpliga. Hemma igen tog vi en tur genom COOP:s förbutik. Har inte varit där sedan i höstas. Kul att se hur fint de fått nu.
Tisdag åter dags att gå på fyrtiofem minuter på bandet. Ringde kommunen om avgiften för rullstolen. Fick detta fixat. På eftermiddagen körde jag Ingegärd till lasarettet i Ystad för återbesök. Dimmigt men måste hålla mig i form för att köra bil. Här är det inga problem. Mitt problem är att jag inte kan gå en längre eller kortare sträcka utan att få andnöd.
Onsdag bandet och på eftermiddagen dags att köra till Petra för att bli klippta. Ingegärd körde mig ned till bilen i rullstolen. Sedan bort till Petra. Klippningarna gick bra och nästa hållplats var Gustav Ohlssons Skor. Gällde att passa på och köpa skor innan de flyttar affären till Ystad. Köpte själv tre par och Ingegärd ett par. Nu är vi någorlunda utrustade på fötterna. På kvällen Tv.
Torsdag bandet. Framåt lunchtid kom Ann-Kristin och Alvar på besök. De hade mat med sig som de hämtat på Thai. När måltiden var intagen var det dags att fixa med Alvars hemsida. Så gick även denna veckan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

De äldre fotona är från snöstormen 20 – 23 februari 1996. Som vanligt blir det höga drivor i vinden och vägarna blåser igen. Dock brukar alla problem lösa sig efter några dagar. Innan millenniumskiftet hade vi våra vägstationer med jämna avstånd så de stora vägarna bliv tidigt plogade. Kommunerna hade sina anställda och inhyrda som kunde rycka ut med kort varsel. Idag lyser det mesta med sin frånvaro. Har vi inte haft snö på flera år lär det inte komma mera det närmaste århundradet enligt de som bestämmer. De tycker nog det är jobbigt att göra något.
Så har åter en vecka gått till ända. Alltid något varje dag så man får hoppas att nästa vecka blir lugnare. Har i alla fall inget inbokat. Hoppas att vädret blir bättre så passa på att eventuellt vara ute. Även där kan vi ta vara på varandra så ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan