Veckans Foto och Text
2024-02-08

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band då det i stället var tid för städning på förmiddagen. Plättar till lunch och sedan dags att invänta sjukresor. Hade beställt hämtning i lägenheten i min rullstol men tyvärr verkar inte beställningarna nå riktigt fram till chaufförerna. Vederbörande ringde och sa att han var på COOP:s handikapparkering. Således fick Ingegärd gå ned och hämta honom så han kunde köra ned mig i bilen. Blev hämtad i Simrishamn och man satte av mig åter på COOP:s parkering. Chauffören gjorde ingen min av att köra upp mig i lägenheten. Vet inte om det är chaufförerna som gör som dom vill eller det är bokningscentralen i Hässleholm som inte är läs och skrivkunniga. Kollade i måndags på Capio vad som gällde för min del. Enligt intyget ska jag hämtas och lämnas i lägenheten i min rullstol. Jag har rätt att ta med mig ledsagare. Dvs Ingegärd. Detta eftersom jag har syrgas. Att det ska vara så besvärligt att få ut sin rätt. Tyvärr är väl sjuktransporterna liksom sjukvården oftast underbemannad och ibland med fel folk. Besöket i Simrishamn gick bra. Camilla, min KOL-sköterska; kollade vissa värden och de var skapliga. Fick lite syrgasutrustning med mig hem så man har saker i reserv om något går sönder. Träffade sedan min lungläkare Georgia tillsammans med Ingegärd. Vi diskuterade min återhämtning från bland annat Coviden och att detta kan ta några månader att komma tillbaka till hur jag mådde innan. Vi ska träffas om cirka en månad och då diskutera om eventuella byte av mediciner eller att helt avstå från några. Vi får se hur detta går. Jag tar en hel del mediciner så det kanske är dags att sovra med dem. På kvällen fixade Ingegärd en rätt stekta skivor oxfilé rössli och gott rött vin.
Lördag frukost och sedan bandet. Lyckades gå en hel timme. Dock var det inte på full fart utan långsamt. Det blev dock nära en kilometer enligt bandets mätare. Hoppas att jag kan återhämta mig framåt våren.
Söndag inget band utan tog det lugnt denna dagen. Måste ha några vilodagar i veckan. Allt enlig läkarnas rekommendationer.
Måndag åter dags för bandet. Har börjat se en dokumentärserie om hur USA bildades och det är inte några trevliga saker man upptäcker. Egensinnade politiker som inte drog sig för att ljuga, manipulera och dessutom begå folkmord på de som bott på kontinenten i hundratusentals år. En vit dödad ger tusenfalt i hämnd. Serien är amerikansk och går på Viaplay. Historierna här från 1800-talet upprepas under 1900-talet och nu senast i både Ukraina och Gaza. Kan bara konstatera att människan är det mest mordiska djuret på vår jord. På eftermiddagen hade Ingegärd tvättid.
Tisdag åter en timme på bandet liksom på måndagen. På eftermiddagen var Ingegärd hos Marianne på bridge. Tog det lugnt framför datorn och Tv.
Onsdag åter en timme på bandet. Detta medan Ingegärd var nere på COOP och handlade. Sedan dags för längdskidor på Tv. Senare på eftermiddagen dags för skidskytte, Mixstafett. Det blev efter många om och men en bronsplats. Det var tyvärr missade skottens tävling. Undrar om Sverige ställde upp med de bästa tävlande eller är det bara av gammal vana som dessa får vara med? På kvällen Tv.
Fick foto på äldsta barnbarnet Emma som nu har begett sig ut på en riktig långresa. Först via Arlanda och sedan blir det först Bali. Indonesien och Vietnam är också resmål och i mitten på april hoppas vi att hon återkommer. Var själv i min ungdom på väg till Australien men Ingegärd ville inte åka så den planen fick skrinläggas. Kanske bäst som skedde annars hade man kanske suttit som pensionerad fårfarmare där nere.
Torsdag åter bandet. Nu blev det först trettio minuter och sedan fem minuters paus innan det var dags för den andra perioden på trettio minuter. Tyckte det gick tungt i dag. Sedan dags att fixa med hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Så var det dags för lite gamla bilder. Denna gången är de från slutet av sextiotalet och sedan sjuttiotalet. Familjebilder samt två från midsommarfirandet på hembygdsgården. Det var Malte Wallin var ordförande i föreningen. Han efterträddes sedan av Eve Larsson.
Så har åter en vecka gått till ända. Har inte haft något inbokat denna veckan och så verkar det vara även nästa vecka. Vädret har varit skånsk vinter. Temperaturen har hoppat mellan några minusgrader till några plusgrader. Snö och regn har varvats och ibland har solen titta fram. Man får ta dagen som den kommer.
Så närmar vi oss åter helg. Ta tillvara på den och rå verkligen om varandra. Man vet inte när vår tid tar slut. Många av våra gamla kära artister har lämnat oss och det kanske är en tankeställare för oss alla.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan