Veckans Foto och Text
2024-02-15

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Det blev åter en timme på det. Gick lite tungt men det gick. Svårt att återhämta sig efter Coviden men jag får bara kämpa på. Under tiden var Ingegärd och handlade på COOP. Framåt midnatt hade vinden tilltagit och det snöade för fullt. Bara att hoppas att det inte kommer mycket snö. Man har utlovat att det ska övergå i regn.
Lördagsmorgonen snö på COOP:s tak men nu regnar det. Tillbringade som vanligt dagen framför datorn och Tv-n. I dag inget band utan det blev skidor på Tv på eftermiddagen och kvällen.
Söndag frukost och sedan datortid. Det är inte mycket mera man kan göra. Tyvärr vågar jag mig inte ut eftersom det är kallt och blåsigt. Klarar då inte att andas utan bara kippar efter luft. Det är bara att acceptera att det är som det är. Hörde på radion om Svennis och hans cancer. Man intervjuade även en kvinna som hade fått sin dödsdom. Tyvärr är det många som lever med detta hot över sig men alla ska vi förr eller senare möta vårt öde. Har själv inte fått denna domen uttalat till mig men jag vet vad som väntar. Mina lungor sjunger tyvärr på sluttampen och det gäller bara att göra det bästa möjliga av situationen. Det som sker det sker och man behöver inte ta ut sorgerna i förskott utan ta vara på dagen som den kommer. Just nu längtar man bara efter lite mer värme så man kan vara ute. Jag har ju min inneboende personliga assistent (min kära hustru Ingegärd) som hjälper och stöttar mig hela tiden. Vi har våra krämpor men det är bara att kämpa på. Det finns de som har det värre.
Måndag en mindre tur på bandet. Det blev bara en halv timme. Vet inte vad detta kan bero på men misstänker att jag inte gått lördag och söndag på bandet och detta kanske sätter sina spår. Tog den näst sista sprutan för diabetes nu är det bara att hoppas att man på Apoteket Artemis får hem nya sprutor denna veckan. De har lovat att ringa så fort de får hem dem.
Tisdag bandet igen. Lyckades nu att gå tre kvart. Under tiden bakade Ingegärd en Solskenskaka. Hon ska ha bridgedamerna på besök i eftermiddag. Passade själv på att då se på kommunfullmäktigemötet från måndagskvällen. Intressant att se hur duktiga våra politiker är att uttrycka sig verbalt. En del av dem borde nog ta en kurs i medieträning så att de inte står och bräker och svamlar i talarstolen. Vidare bör de nog tänka på vad som kommuninvånarna önskar och inte vad de själva önskar. Det senare brukar bara vara av noll och intet värde för det stora flertalet, typ äpple lundar.
Onsdag åter tre kvart på bandet medan Ingegärd tvättar. Innan dess var hon nere på apoteket Artemis. De hade nu fått hem diabetessprutorna men inte haft tid att ringa och meddela att de var komna. Vi litar inte riktigt på detta apoteket eftersom det varit strul med sprutorna. Tvätta brukar vara hennes onsdagsnöje. Själv blev det lite datatid inför hemsidan.
Tisdag en timme på bandet. Det gick mycket tungt. Sedan ringde Mats. De hade haft trevligt i Stockholm då de var uppe och firade Karins syster. Sedan var det dags att slutföra hemsidan för denna veckan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Så var det dags för de gamla fotona. Har nu förflyttat mig tillbaka till min barndom. Uppväxt på Ystadsgatan 16 i Malmö och jag tillbringade många somrar uppe i Blekinge, närmare bestämt Mageryd som ligger vid Färskesjön där min moder växter upp som fosterbarn. Första bilden är jag inte så gammal på. Kanske knappt ett år. På nummer två sitter jag med pappas banjo och klinkar. Trean är från Blekinge. Det är slåtterdags. Från vänster mina kusiner Gunnar och Nisse. Sedan min mamma och jag själv. Sedan mammas svägerska Gerda och så kusin Maj-Britt. Nästa bild är från samma plats. Det är Morbror Hjalmars hund, som jag glömt namnet på, och jag själv utanför ladan. Ett skolfoto från 3:je eller 4:de klass på Sofielundsskolan i Malmö. Vår lärare var Gösta Wahlgren. Han hade en brorson Kaj som jag lärde känna när Tetra Pak AV övertog VTV AB i Tomelilla. En mycket trevlig person. Bild nummer sex, sju och åtta är från Blekinge. Först står jag med en fotboll och sedan med en kattunge uppe hos moster Ida. Torpet ägs idag av min kusin Maj-Britt. Sedan en bild med mig och mitt dragspel. Vi bodde trångt på Ystadsgatan men det blev ändock plats för en mindre modelljärnväg. Det som återstår av den kan beses hos konstnär Anders Vardam i Hedeberga. Han köpte för några år sedan min modelljärnväg. Det vill säga utan skiva som den stod på. Han gör idag tittskåp av grejorna. Det är fina skåp. Sista bilden är när jag konfirmerades i Möllevångens kyrka. Det var den 29 mars 1958 och det är tre generationen på bilden. Farmor Anna, Pappa Folke och jag själv. Farmor var från Vena norr om Hultsfred i Småland så jag ska ha släktingar i Linköping med omnejd. Pappa var uppväxt på Skolgatan i Malmö vid Möllevångstorget. Min farfar var från Simrishamn så där ska jag tydligen också ha släkt. Kanske dags att forska i ämnet.
Trots dimma och råkallt ta nu väl vara på varandra. Som jag brukar säga att vi vet inte hur länge vi har varandra. I går var det Alla Hjärtans Dag. Vi firade med räkor och vitt vin för att någorlunda förgylla dagen. Vi har snart varit ihopa i sextio år så man ser hur tiden går och vi har inte ångrat något. Så ha det gott och håll om varandra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan