Veckans Foto och Text
2024-02-29

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en halvtimme på bandet. Det blev dock i femtonminuterspass. Tyvärr går det fortfarande tungt. Hittade en USB-kabel som passade i kameran och sedan till datorn. Kan nu ta foto direkt in i datorn utan att använda minneskort. Programmet jag använder är Nikons NX Tether. Det är ett gratisprogram jag fått från Nikon är gjort för deras Z-kameror. Det passar bra eftersom jag har en Z6II. Med detta program kan man styra kameran med dess alla funktioner utan att hålla i den. Tyvärr var kabeln för kort. Får leta efter en längre som passar. Tyvärr finns det så många olika kontakter till USB men jag hoppas att jag kan hitta en som är längre.
Lördag dags för bandet igen. Gick inte alls bra. Orkade bara med 30 minuter med två femtonminuterspass. Fick kämpa på för att klara detta. På kvällen var grannarna här. Josefine och Dennis samt Kalle. Det var RC och GT-kväll. Tyvärr fick Dennis rycka in på jobbet så han dök upp litet senare. Det var en trevlig kväll med många glada skratt och kvällen förflöt fort. Kom inte i säng förrän vid ett tiden.
Söndag åter bandet. Det gick mycket tungt. Blev inte mer än totalt femton minuter. Detta i två omgångar. Tror att det står något i kroppen. Började med en kortisonkur för att se om det hjälper. På eftermiddagen var Kalle hos oss och såg på LA-finalen från England. Det var Chelsea FC mot Liverpool FC. Efter förlängning blev resultatet 0 – 1. En trevlig eftermiddag.
Måndag upp tidigt. Jag skulle till Rexit för ögonkontroll. Ingegärd körde mig ned i rullstolen till bilen och när vi kom hem tvärt om. Tog dock en runda in om COOP för att handla. Hemma igen dags för datatid.
Tisdag åter bandet. Två gånger femtonminuterspass. Fortfarande rätt tungt att gå. Kan inte riktigt beskriva hur det känns men benen vill inte röra sig utan det blir tvärstopp. Går även tung med andningen. På eftermiddagen var Ingegärd i Onslunda och spelade bridge.
Onsdag bandet. Nu blev det tjugo minuter plus ytterligare tio. Bara att kämpa på trots att det går tungt. Efter lunch en tur till Ystad. Ingegärd på lasarettet för återbesök. Hemma igen en liten tur på COOP. Rörigt på parkeringen på COOP och likaså på Centralgatan. Var i kontakt med Keepon för att förhöra mig om rullstol eller permobil. De rekommenderade oss att besöka butiken i Kristianstad eftersom de flyttar runt i Lomma. Det får nog snart bli en tur till Kristianstad.
Torsdag åter bandet. Det blev två pass med totalt trettio minuter. Jobbigt att inte kunna gå längre. Under tiden var Ingegärd och lämnade på återvinningen på ICA. Passade då på att handla. Tyvärr gick det inte att använda kort hos ICA och Apoteket Hjärtat. Deras dataprogram hade tydligen inte den 29 februari i sitt program så detta var tydligen orsaken. Tyvärr vet inte de yngre att det finns något som heter skottdagen och infaller oftast vart fjärde år. Som vanligt när det gäller programmering är dessa datanördar inte helt hundra på hur verkligheten ser ut.
Har varit ute för att siffror inte ändras förrän man tryckt ”Godkänt” i stället för ”Ändra”. Att inte kunna läsa och skriva på svenska samt ha ordförståelse verkar vara vanligare än vad man tror. De, dem, dessa, detta, deras med flera har man svårt att använda rätt. Man tror sig kunna engelska perfekt men när en som är uppväxt med detta språk får läsa vad de svenske skriver tar de sig för pannan. Detta vittnar om en skola i förfall.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

De äldre fotona är från 1983 och 84. Först ett från sommarfesten å idrottsplatsen. Sedan två från julmarknaden på torget. Det var idrottsföreningen som stod för arrangemanget. Resten av bilderna är från 1984 och midsommarafton på hembygdsgården. En tradition som fortfarande lever. Tur att man har en del bilder från svunna tider. Om inte så för historiens bevarande.
Så var denna veckan tillända. Tyvärr börjar vi bli isolerade med grävarbeten på COOP:s parkering och utgång. Svårt att ta sig fram med rullstol och rullator. Tyvärr verkar projektledare och arbetsledare brista på utbildning då det gäller handikappade. Såväl vid snöröjning som gatuarbete finns det stora brister.
Trots problem ta väl vara på varandra och hjälp varandra när så behöves. Tänk på att livet ej går i repris. Ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan