Veckans Foto och Text
2024-03-14

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag upp tidigt. Närmare bestämt klockan sju. Först frukost och sedan startade Ingegärd motorvärmaren på bilen. Det var dimmigt och minusgrader ute. Efter åtta var hon nere och flyttade bilen till Centralgatan. Nu var det dags att göra oss i ordning med kläder och syrgasutrustning. Ingegärd körde ned mig till bilen med rullstolen och medan jag fixade med bilen körde hon upp rullstolen igen. Så var det dags att bege sig norrut mot Kristianstad. Dimman höll i sig tills vi passerade Skåne-Tranås då solen tittade fram och så var det fint väder resten av dagen. Inga problem att hitta till Keepon i Kristianstad. Har varit där förut. Fick prova den rullstol jag var mest intresserad av. Det var en Eloflex F. Tittade på några andra också men fastnade för denna. En hel del kunder i butiken och bara en expedit men allt löste sig. Medan vi kollade och testade så expierade hon de andra. Den rullstolen de hade för provning blev min. De har inget lager så de säljer efterhand som de får hem sina objekt. Passade på att beställa ramp till bilen samt några väskor till rullstolen. Efter att allt var avklarat fick vi hjälp med att lasta in rullstolen i bilen och så bar det åter hemåt. Hemma igen hjälpte grannen Kalle oss med att ta ut rullstolen ur bilen. Den väger 27 kilo men tyvärr klarar varken jag eller Ingegärd av att ta ut den. Det blir lättare när vi fått rampen så vi kan köra den av och på bilen. Nästa problem var att kommunen har grävt upp gator och gångar så man knappt kan komma fram. Man ska bygga om COOP:s parkering. Det där med organisation och planering verkar inte vara byggarnas starka sida. Information till de närboende om vad som ska ske lyser också med sin frånvaro. Vi såg hur det gick till då man gjorde vid Centralgatan. Alla klagomål avvisades för arbetsledningen och projektledningen var lik Potifars hustru okränkbar och kunde inte göra fel. Vi får se hur det slutar. På kvällen kom Jeanette hem. Ingegärd bjöd på lammrostbiffar som var jättegoda och perfekt tillagade.
Lördag kallt och blåsigt. Jeanette och Ingegärd var nere och handlade lite. Till lunch blev det pasta med oxfilé. Tillagat på COOP. De har många goda och smakrika måltider till salu till vettiga priser. I alla fall var pastan som vanligt jättegod. Framåt kvällningen begav sig Jeanette sig åter hemåt till Malmö medan vi pustade ut efter en rätt intensiv vecka.
Söndag vilodag. Det blev istället tid för skidor med mera på Tv. Således tog det bara lugnt och stilla.
Måndag åter dags för bandet. Det blev två tiominuterspass och sedan tog det stopp. Gick kanske lite lättare men tror att det även är psyket som spelar in. Detta tråkiga väder med dimma, regn och blåst gör en inte glad. Man kan inte vara ute så det blir att hålla sig inomhus under alla omständigheter. På kvällen dags för ”Husdrömmar”. Tycker det blir för mycket Lundberg och Wingård och för lite av de som bygger.
Tisdag städdag. Passade på att ta en tur med el-rullstolen ute på loftgången. Det blev även några bilder på iordningställandet av COOP:s parkeringsplatser. På eftermiddagen var Ingegärd i Onslunda och spelade bridge.
Onsdagdags att bege sig till Capio vårdcentral i Tomelilla. Ingegärd körde ned mig till bilen i rullstolen. Sedan blev det bilen till Capio och sedan gick Ingegärd upp för att hämta en rullstol. Han slapp själv köra den utan en sköterska körde ned den och hämtade den och sedan upp igen. Var sedan inne hos ”Tin” för både provtagning och diabeteskontroll. Sedan hjälp ned till bilen igen. Det är verkligen service. Ett stort tack för hjälpen. Hemma igen körde Ingegärd mig in på Apoteket Hjärtat så jag fick hämta några mediciner. Sedan bar det upp i lägenheten. Kunde summera att min kära hustru åtta gånger farit upp och ned med rullstolen i hissen. På kvällen fick hon åter en tur ned och upp för att hämta pizza. Sedan blev det Tv resten av kvällen.
Torsdag och tvättdag för Ingegärd medan jag slutförde hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Nu till lite bilder från arkivet. De tre första är från Fyledalen den 8:de mars 2005. Fångade bland annat några rådjur i snön. Därefter är det årsmöte i Othinslunda Hembygdsförening. Det är fem stycken foto på bland annat föreningens två hedersmedlemmar. Ordförande då var Ronnie Axelsson. Tack vare honom fick man igång borstbindarverksamheten med kurser och försäljning av handsatta borstar. Vidare blev det en första borstbindarlokal i hembygdsgården. Var själv aktiv i föreningen i många år men sedan passade jag och Ingegärd inte in i en ordförandes smak utan vi blev utätna. Vi var båda aktiva från 1974 till 2020. Tyvärr blev inte våra insatser de sista åren särskilt uppskattade av vissa personer. Kan idag summera mina insatser inom föreningslivet och i diverse bolag att det varit lärorikt och att insatserna uppskattats. De sista bilderna är från den 12:te mars 2007. Med blommor och tranor. Även ett och annat bi har smugit sig in.
Ännu en vecka snart gången. Kan konstatera att vädret varit mera höst- än vårlikt. Dis, dimma och råkallt har det varit. Bara att hoppas helgen blir bättre. Man har lovat temperaturer upp till tio grader så det är bara att avvakta. Passa nu på att rå om varandra och gläds åt det lilla om Ni inte kan få det stora. Det gäller att vara förnöjsam och ta vara på tiden. Tänk på visan där det stod: ”Räkna de lyckliga stunderna blott”. Ha nu en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan