Veckans Foto och Text
2024-05-02

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Fredag förmiddag ingen aktivitet. Eftermiddag iväg till Simrishamn. Hade inbokad tid hos min KOL-sköterska Camilla och sedan hos min lungläkare Georgia. Hos Camilla var det dags för kolmonoxidmätning. Således först 30 minuter med 3,3 liter syrgas i tub och sedan blodprov och mätningar. Bra resultat på proverna. Därefter var det dags att träffa Georgia. Jag informerad om att jag fått bytt diabetessprutan Ozempic mot Trullici som jag haft tidigare. Sedan jag fick Ozempic har jag gått ned 7,5 kilo och har man KOL får man inte gå ned i vikt utan anledning. Det är inte konstigt att jag varit trött och tappat konditionen. Det är i första hand muskelmassan som går åt när man går ned i vikt. Fettet är det som förbränns först när musklerna är borta. Vidare har sprutan gjort att jag inte haft någon aptit. Georgia var tacksam för informationen och skulle sprida den vidare hos sina patienter som har både KOL och diabetes. Hon hade även antecknat mig för yogaträning gällande andningsteknik. Ska bli intressant att få prova detta. Nästa månads besök i Simrishamn får jag träffa en annan lungläkare eftersom Georgia är då på Spanienresa. Ska bli intressant att hör vad han har att säga om min situation. På kvällen bjöd Ingegärd på entrecote. Passade på att för första gången i år ta ett glas vin. Det smakade bra. Den gamla diabetessprutans effekter börjar tydligen avta, tack och lov.
Lördag dags att köra ned till apoteket och fylla på litet i medicinförrådet. Vi besökte även apoteket med den gröna skylten. Det blev några flaskor vin, öl och cider som inhandlades. P kvällen blev det fläskfilé och själv tog jag ett glas gott vitt vin till detta. Således åter en bra kväll.
Söndag dags för en tur ut i Tomelilla. Ställde kosan mot Väladalens naturreservat och koloniområde. Kunde åter konstatera att kommunens syn på funktionshindrade inte är välkomna här. För något år sedan grävde man ur dammen samt satte nya små broar över Välabäcken. Tyvärr är det förenat med fara att passera dessa broar eftersom man satt ribbor tvärs på dem så att framhjulen på rullstolar och rullatorer kan tvärställa sig och det blir tvärstopp. Även för barnvagnar kan det vara problem att ta sig över. Man undrar hur kompetensen hos ansvariga är. Man ska alltid ta hänsyn till att funktionshindrade i möjligaste mån ska kunna ta sig fram överallt men det har man missat i Tomelilla kommunhus. Själv har jag inte reflekterat så mycket på detta men sedan jag blev beroende av rullstol upptäcker man alla dessa problem som finns. Sedan har jag inte arbetet med dessa kommunala uppgifter men däremot varit skyddsombud i många år och då gällde det skyddsfrågor och säkerhetsfrågor. På eftermiddagen var det årets första träff på altanen. Det var som vanlig roligt och solen sken och man mådde verkligen skönt. Innan dess var det MFF på Tv. Det var AIK som fick en stor förlust med 0 – 5. Det var en stor glädje att få se Anders Christiansen åter beträda planen under de tjugotusen åskådarnas jubel. Det var verkligen ett ögonblick man inte glömmer i första taget. Som gammal Malmögrabb har man ett himmelsblått hjärta. Således var det verkligen en skön söndag.
Måndag tvättade Ingegärd. Sedan körde hon till Dialect med min dator. Dags att utöka ramminnet från åtta till trettiotvå GB. Det märktes en stor skillnad när jag jobbade med fotoprogrammet. Det gick betydligt snabbare. På eftermiddagen fika på uteplatsen med grannarna.
Tisdag först en tur ned till apoteket och sedan till Systrarna Blomster. Inhandlade en bukett blommor till min kära Ingegärd. Det kan hon vara värd efter alla strapatser för mig. Vet inte hur man ska gottgöra detta. Sedan var det dags för en tur in på COOP för att handla lite inför helgen. Visserligen är det bara en dag som är röd men man kan väl ändock göra det litet festligt. På kvällen blev det pasta med oxfilé och ett glas gott rött vin. Jag har åter börjat kunna dricka lite vin om än i små små mängder. Senare på kvällen blev det jordgubbar. Därefter semifinal i fotboll mellan Bayern München och Real Madrid. En mycket bra och trevlig match som slutade 2 – 2. Nästa vecka är det returmatch i Madrid.
Onsdag frukost och sedan en dusch. Det tar idag sin lilla tid att utföra detta. Funderar på att ta en tur till biltvätten i stället men det kanske blir för kallt. Man får väl fortsätta här hemma och ta det lugnt när man gör det. Var nere på torget en runda. SD hade som vanligt torgmöte 1:a maj. Det var Patrik Jönsson och Björn Söder som talare. Inte mycket folk men någon påstod att det var fler än på S möte i Järnvägsparken. Kanske för fint väder för många. På eftermiddagen Tv och Svenska Cupen. Final mellan MFF och Djurgården IF. En rafflande match som först kunde kora en segrare efter straffläggning. Mitt himmelsblåa hjärta var lyckligt då Di Blåe vann. På kvällen blev det ryggbiff och ett glas vin därtill.
Torsdag tidigt hos Niklas Strömstedt på Capio. Vi gick igenom mina mediciner och bytte ut en sorts lugnande mot en som är mera långtidsverkande. Körde dit själv i rullstolen. Det gick bra. Hemma igen dags för att slutföra hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


De äldre bilderna år från månadsskiftet april maj 2000 då vi var en vecka på Mallorca. Vi hyrde bil hela veckan och korsade ön från norr till söder och från öster till väster. Vi började dagen med frukost och sedan körde vi runt till framåt tretiden då vi var tillbaka på hotellet och sedan låg vi en stund vid poolen. Vi fick verkligen se mycket av ön och var ute på småvägar den mesta tiden av körningarna. Vår utgångspunkt var Port de Pollenca i nordvästra delen av ön och trots detta blev det inte många gånger vi kom på samma vägar. Vi hade tur med vädret och fick en bra bil att hyra så det var en lyckad vecka. Alla bilderna är digitaliserade från diabilder.
Så har det åter gått en vecka och vädret har bättrat sig. Ta väl vara på varandra och njut om Ni kan vara ute. Ta således väl vara på varandra och ha det bra.
I dag, den 2:re maj, är det 60 år sedan jag träffade en grann tös i Lövestadlund. Det var hon som tre år senare blev min hustru. Jag är mycket tacksam för att jag träffade Ingegärd den dagen i Lövestadlund och som sagt, idag är det 60 år sedan första dansen. Vår låt är: ”Every body loves somebody sometimes”. Den har följt oss genom livet i motgångar och medgångar. Jag skulle inte byta ut en enda minut av det som varit. I dag kämpar jag med sjukdomar och likaså gör Ingegärd men som tur är har vi varandra. Hon är min stötta här i livet och ställer alltid upp och hjälper mig med alla de problem som jag har. Därför uppmanar jag Er alla att ta väl vara på den Ni har och att vi alla får många år tillsammans hur än det utvecklar sig.
Länge leve KÄRLEKEN och ha det bra!.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan